Διαβητικό πόδι με Σταφυλόκοκκο
Θεράπων Ιατρός: Ταταβίλης Νεκτάριος, Γενικός Ιατρός - Ξάνθη.
Ανακοίνωση: 8ο Διεθνές Συμπόσιο Διαβητικού Ποδιού, 21-25 Μαϊου 2019, Χάγη – Ολλανδία.


Διαβητικό Πόδι με Σταφυλόκοκκο Ανθεκτικό στη Μεθικιλίνη

Περιγραφή περιστατικού: Υπέρβαρη ασθενής, ηλικίας 80 ετών, Διαβητική τύπου ΙΙ, λαμβάνει ινσουλίνη τα τελευταία 40 χρόνια, σε καθημερινή βάση 25-30 μονάδες πρωϊ-βράδυ. Εμφανής εικόνα λοίμωξης Χρυσίζοντα Σταφυλόκοκκου Ανθεκτικού στη Μεθικιλλίνη (MRSA) και oιδήματος στα κάτω άκρα και όπισθεν της κνήμης. Μέχρι την ημέρα εκκίνησης της θεραπευτικής αγωγής με επιθέματα L-Mesitran η θεραπευτική αντιμετώπιση περιορίζεται σε συμβατικά αντισηπτικά επιθέματα Betadin και Pulvo χωρίς περίδεση για διάρκεια 15 περίπου ημερών. Η ασθενής εκφράζει ιδιαίτερη δυσφορία λόγω πόνου.

Προϊόντα Εφαρμογής: L-Mesitran® Ointment 50gr, L-Mesitran® Net 10x10cm, L-Mesitran® Tulle 10x10cm, L-Mesitran® Soft 50gr.

Κατεβάστε τη μελέτη

#1η Ημέρα_29.5.18

Η σχεδιασθείσα θεραπευτική αγωγή, η οποία εκκίνησε στις 29.5.18, περιλαμβάνει τη χρήση της αλοιφής L-MesitranOintment 50gr λόγω της εξαιρετικής δυνατότητάς της διάλυσης των νεκρωτικών ιστών, προκύπτουσας από την υψηλή οσμωτική δράση του προϊόντος, καθώς και της ανάγκης αντιμετώπισης της λοίμωξης σταφυλόκοκκου χωρίς χρήση αντιβιοτικών. Το άμορφο επίθεμα συνοδεύτηκε από τη χρήση του πλεγματικού επιθέματος L-Mesitran Net10x10cm με στόχο την επιτάχυνση της απομάκρυνσης των μολυσματικών νεκρωτικών κυττάρων και την αποτροπή επιστροφής τους στο έλκος. Μη υφασμένες (non-woven), αποστειρωμένες γάζες της εταιρίας της Hartmann, ZetuvitPlus 10x10cm και 10x20cm τοποθετούνταν στα κάτω άκρα και στην κνήμη αντίστοιχα ως εξωτερικά επιθέματα απορρόφησης των εξιδρωμάτων. Οι αλλαγές των επιθεμάτων πραγματοποιούνταν σε ημερήσια βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, ενώ η ασθενής δεν επισήμανε καμία δυσφορία κατά τη διαδικασία αποκόλλησής των λόγω του υγρού περιβάλλοντος επούλωσης των επιθεμάτων μελιού ιατρικού τύπου.

#12η Ημέρα_10.6.18

Περίπου μία εβδομάδα μετά την πρώτη εφαρμογή των αναφερόμενων προϊόντων L-Mesitran διακρίνεται ήδη σημαντική πρόοδος καθαρισμού των νεκρώσεων και της λοίμωξης της κνήμης.

#22η Ημέρα_20.6.18

Στο τέλος της τρίτης εβδομάδας εφαρμογής η κλινική εικόνα της ασθενούς παρουσιάζει περαιτέρω βελτίωση, η δε επουλωτική διαδικασία έχει μεταβεί στη φάση της κοκκιοποίησης. Δεδομένης της λίαν ικανοποιητικής απομάκρυνσης των νεκρώσεων και της εμφανούς μείωσης των εξιδρωμάτων, αλλά και της εκφρασμένης σχετικής δυσφορίας της ασθενούς -αίσθηση καύσους λόγω της λοιμωξιακής ευαισθησίας των επιθηλίων σε συνδυασμό με τη υψηλή οσμωτική δράση της αλοιφής L-MesitranOintment- επιλέχθηκε η αντικατάσταση της συγκεκριμένης αλοιφής από την ηπιότερη αλοιφή L-MesitranSoft, καθώς και η αντικατάσταση του πλέγματος απορρόφησης από την συνθετική γάζα L-MesitranTulle 10x10cm.

#31η Ημέρα_29.6.18

Έναν μήνα από την αρχική εφαρμογή των προϊόντων μελιού ιατρικού τύπου L-Mesitran, είναι εμφανής η επιθηλιοποίηση σε εκτεταμένες περιοχές και των τριών περιοχών, με εκκρεμή τη διαδικασία μόνο σε περιορισμένα σημεία αυτών. Η αλοιφή L-MesitranSoft προήγαγε την επιθηλιοποιητική λειτουργία ενώ η εμποτισμένη με αλοιφή Soft συνθετική γάζα L-MesitranTulle διασφάλισε την απαραίτητη υγρασία στα έλκη επιταχύνοντας την θεραπεία. Η ασθενής εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξάλειψη της αίσθησης καύσους από πρώτη στιγμή αντικατάστασης των αρχικών επιθεμάτων.

#50η Ημέρα_18.7.18

Ενάμιση μήνα από την έναρξη της θεραπείας L-Mesitran διακρίνεται η πλήρης ίαση των διαβητικών ελκών.

Επικοινωνία

+30 2510 231 550

info@bioskin.gr

Φιλικής Εταιρείας 5 Καβάλα

Αποκλειστικός Διανομέας Ελλάδας & Κύπρου

Η εταιρία Bioskin έχει την ευθύνη αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων L-Mesitran® στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχοντας υπάρξει επί σειρά ετών περιφερειακός αντιπρόσωπος των προϊόντων στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, διαθέτει σημαντική συσσωρευτική εμπειρία στον τομέα της υγρής επούλωσης και στη διαχείριση των συγκεκριμένων προϊόντων.

_

Η παροχή των προϊόντων πραγματοποιείται μέσω των παρακάτω σημείων διάθεσης:

  • Πάροχοι ΕΟΠΥΥ (Προϋποτίθεται η ύπαρξη γνωμάτευσης από χειρουργό)
  • Φαρμακεία
  • Καταστήματα Ορθοπεδικών
  • Νοσοκομεία
  • Κτηνιατρεία

Search