ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
Μειώνοντας τα αντιβιοτικά και αποφεύγοντας τους ακρωτηριασμούς διαβητικών ποδιών με προϊόντα μελιού ιατρικού τύπου

Κατεβάστε τη μελέτη  

Κλινική Διαβητικού Ποδιού, Γενικό Νοσοκομείο Kuala Lumpur, Μαλαισία. Δημοσίευση: www.l-mesitran.com, November 25, 2009. Γλώσσα γραφής: Αγγλικά.

Αντικείμενο Μελέτης:
Η μελέτη πραγματεύεται την εξέλιξη θεραπείας με τη χρήση των προϊόντων L-Mesitran® έξι ασθενών πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ, οι οποίοι έφεραν επιμολυσμένα έλκη (Staphylococcus Aureus, E. Coli, Pseudomonas Aeruginosa κ.α.) στα πόδια. Στα καταγραφόμενα στοιχεία της μελέτης συμπεριλήφθηκαν: Το μέγεθος (ελλειμματικός όγκος ιστού) του έλκους, η παρουσία λοίμωξης, η δυσοσμία, η ανάγκη ακρωτηριασμού, το ιατρικό ιστορικό του ασθενή, οι προηγούμενες θεραπείες, τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος, ο πόνος, η διάρκεια αντιμετώπισης της λοίμωξης κ.α.

Σύνοψη Συμπερασμάτων:
Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής των προϊόντων L-Mesitran® διαπιστώθηκε ότι σε όλες -πλην μίας- τις περιπτώσεις ελκών οι λοιμώξεις αντιμετωπίστηκαν χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών εντός σύντομου χρονικού. Σε τέσσερις περιπτώσεις η μείωση του έλκους ήταν σημαντική (40%-95%). Ο ακρωτηριασμός αντενδεικνύθηκε σε όλες (4) τις αρχικώς χαρακτηρισθείσες ως ακρωτηριαστέες περιπτώσεις. Τα προϊόντα ήταν εύκολα στην χρήση, προσφέροντας άνεση στον ασθενή ενώ δεν καταγράφηκε αίσθηση πόνου κατά τη χρήση τους. Η υψηλή περιεκτικότητα μελιού των προϊόντων δεν επηρέασε τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος των ασθενών.
Σε αυτή τη μελέτη αξιολόγησης τα προϊόντα μελιού ιατρικού τύπου L-Mesitran® κατέδειξαν ότι:
  • Οι λοιμώξεις των ελκών εξουδετερώθηκαν γρήγορα,
  • Επιπρόσθετα αντιβιοτικά δεν ήταν απαραίτητα,
  • Συνέβαλαν στην αποφυγή ακρωτηριασμού των διαβητικών ποδιών,
  • Συνέβαλαν στον γρήγορο καθαρισμό των ελκών,
  • Συνέβαλαν στην ταχεία μείωση του μεγέθους των ελκών.

Μελετητές:
Dr HariKrishna R (MD), Shahanisah Ahmad (RN), Noor Hayati Arbi (RN). Κουάλα Λουμπούρ – Μαλαισία.

Επικοινωνία

+30 2510 231 550

info@bioskin.gr

Φιλικής Εταιρείας 5 Καβάλα

Αποκλειστικός Διανομέας Ελλάδας & Κύπρου

Η εταιρία Bioskin έχει την ευθύνη αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων L-Mesitran® στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχοντας υπάρξει επί σειρά ετών περιφερειακός αντιπρόσωπος των προϊόντων στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, διαθέτει σημαντική συσσωρευτική εμπειρία στον τομέα της υγρής επούλωσης και στη διαχείριση των συγκεκριμένων προϊόντων.

_

Η παροχή των προϊόντων πραγματοποιείται μέσω των παρακάτω σημείων διάθεσης:

  • Πάροχοι ΕΟΠΥΥ (Προϋποτίθεται η ύπαρξη γνωμάτευσης από χειρουργό)
  • Φαρμακεία
  • Καταστήματα Ορθοπεδικών
  • Νοσοκομεία
  • Κτηνιατρεία
© 2018 Bioskin. All Rights Reserved. Designed By Webd.gr